Selecteer provincie

Elisabeth Otter-Knoll Wonen en Zorg

Details

Adres
Loowaard 3
1082KR Amsterdam
Noord-Holland
Telefoonnummer
Navigeer naar
e-mail
-
Beoordeling
Gemiddeld: 0
Aantal beoordelingen: 0
Jij beoordeelde Nog niet beoordeeld

Gegevens onjuist of niet volledig? Wijzig gegevens Bedrijfsgegevens verwijderen

Omschrijving

Wat wij doen:
De Elisabeth Otter-Knoll Stichting (EOKS) is een algemeen, niet wijkgebonden, woonzorgcentrum. Er wonen 60 mensen in de Elisabeth Otter-Knoll Stichting. Het woonzorgcentrum ligt in Amsterdam Buitendveldert (Stadsdeel Zuider-Amstel), dichtbij de afslag VU en RAI. Het huis is in het groen gelegen met aan de ene kant een park met waterpartij en aan de andere zijde het winkelcentrum Groot Gelderlandplein. Er is een mooi aangelegde binnentuin, die zeer beschut ligt en dus vanaf het vroege voorjaar kan worden gebruikt. De diverse algemene ruimtes zijn stijlvol ingericht en stralen een warme sfeer uit.

In de EOKS zijn 57 appartementen. Er zijn 54 éénkamer- en 3 tweekamer-apartementen. Alle appartementen hebben de beschikking over een kitchenette, aanrecht met kookplaatje, spoelbak, douche, toilet, wastafel, aansluiting van radio, tv en telefoon, alarmering, rookmelder en een automatische zonwering. De broodmaaltijd wordt door de bewoners zelf verzorgd. Indien men hiertoe niet (meer) in staat is, wordt hierin door de medewerkers van de afdeling verpleging/verzorging voorzien. De warme maaltijd wordt tussen de middag op het eigen appartement geserveerd, maar kan op verzoek in de eetzaal gebruikt worden. Naast het woonzorgcentrum is er een complex van 72 aanleunwoningen (geexploiteerd door de Elisabeth Fortgens-Otter Stichting (EFOS)).

Doelgroep:
De EOKS en de EFOS bieden dienst- en zorgverlening aan cliënten uit een sociaal milieu waarin betrokkenheid en belangstelling voor de samenleving, de medemens en de historie centraal staan. Door de maatschappelijke functies die de cliënten veelal hebben bekleed is men veelal gewend actief deel te nemen aan het sociaal, cultureel en maatschappelijk verkeer en wenst men dit in de leefomgeving van de EOKS en de EFOS zo lang mogelijk voort te zetten.
Opvallend bij de doelgroep is, dat men over het algemeen gesteld is op een hoge mate van privacy, een brede belangstelling heeft en mondig is. Met betrekking tot de levensbeschouwing kan gesteld worden dat de client zijn/haar eigen levensbeschouwing heeft en alle daaruitvoortvloeiende mogelijkheden heeft om hieraan invulling te geven.Specialiteiten:
Woonzorgcentrum, Zorg- en dienstverlening, 57 appartementen:, 54 éénkamer-apartementen, 3 tweekamer-apartementen